Heren X

Wie zijn wij?

Heren X, ofwel Ad Höckey Klap, is opgericht op 14 mei 1989 door een samensmelting van de toen al reeds bestaande kroegdisputen van Audentis Ad Hoc en Hoken. Han Gooinga, die tot op de dag van vandaag nog de training geeft aan het team heeft het destijds opgericht. Han wordt over het algemeen als een legende gezien en staat elke week weer klaar met een nieuw mopje die eigenlijk net niet door de beugel kan.
Het logo van Heren X bevat de Centaur van Cheiron en de de Eenhoorn van Drienerlo. Dit geeft dus weer dat het een samensmelting is van het vroegere Cheiron en DHC. Wat ook erg opvallend is aan Ad Höckey Klap is de Klap! ofwel Klappâh die weergegeven wordt met een linker high-five (hoge 5) op de borst. Deze stamt uit de televisieserie Allo Allo die jullie wellicht niet meer bijstaat en verwijst naar het personage General von Flockenstuffen. De hand op de borst is een kenmerk van het opmerkelijke hockey-tenue, het Klaphemd. Aan het begin van je Klap-carriére zuip je je ziel in dit hemd en deze mag nooit gewassen worden.
De weekplanning van Heren X ziet er als volgt uit; er wordt drie maal getraind in de week, eenmaal woensdagavond, vrijdag is de facultatieve training en zaterdag wordt er getraind in ’t Gat. Zaterdag getraind betekent een basisplaats op zondag tijdens de wedstrijd, waarna er ook nog een zondagmiddagtraining ofwel derde helft volgt.
Tot slot is het nog belangrijk om de functies te weten. De Klapkoning is de aanvoerder/praeses van het team en Heren X is een democratie, tenzij de Klapkoning anders beslist. Verder heb je de Klapcessor die gaat over de centen en is de linkerhand van de Klapkoning, en de Aftelkoning. De Aftelkoning is de aanwezige met hoogste Klapciënniteit.