De club

DHC Drienerlo is opgericht in 1964 als de studenten hockey vereniging van Enschede. Al 59 jaar hockeyen studenten hier met plezier en is men fanatiek in de eerste, tweede en derde helft. DHC heeft twee velden, het Tjeerd de Vries waterveld en een semiveld. Zowel bij het TdV hoofdveld als het semiveld zijn tribunes te vinden met daarnaast een terras en het mooiste clunbuis van Nederland: de Toren. De Toren is het clubsymbool van de Drienerlose Hockeyclub.

In 1969 is deze authentieke boortoren geschonken door AKZO. Door het toenemende ledenaantal was het in 1989 noodzakelijk om de Toren uit te bouwen, waardoor de voordeur de achterdeur werd en er veel meer ruimte rond de bar kwam.

Al sinds het begin wordt de Toren voor gezellige avonden na trainingen gebruikt. Daarnaast kent DHC Torenzondagen: naast het feit dat er wedstrijden ‘op de Toren’ gespeeld worden, betekent een Torenzondag meer dan enkel hockeyen. Zelfs meer dan een derde helft. Vaak gaat de tap op zondag tegelijk met de Toren open, zodat teams voor, tijdens en na hun wedstrijd hun vochtbalans op peil kunnen houden. Er wordt samen gegeten, en nog lang geborreld. Voor de ultieme beleving van een Torenzondag nodigen wij je graag uit om er eentje bij te komen wonen.